Differentieel

Differentieel

Een beschadigd differentieel (ook wel cardan genoemd) kan vele oorzaken hebben. Differentiëlen bevatten vaak olie die levenslang meegaat. Dit is echter niet voor alle fabrikanten het geval. Met of zonder differentieel met levenslange olie is het verstandig om af en toe de olie te verversen (bijv. 150.000 km).

Door olie die in contact komt met zuurstof treedt er een oxidatieproces op. Dit vermindert de effectiviteit van smering. Dit kan de oorzaak zijn van problemen met uw differentieel.
Vaak kunt u problemen met uw differentieel herkennen door veel lawaai in de aandrijving. Dit kan komen door defecte lagers in het differentieel of een defecte kroon - pigonwiel.

Of een vervanging, revisie of reparatie de beste optie is voor uw differentieel, hangt af van het merk en type. Lagers en tandwielen kunnen worden gereviseerd. Als de tandwielen te versleten zijn, moeten ze worden vervangen. Als het kroonwiel vervangen moet worden, is dit meestal een dure aangelegenheid. Dan is het misschien verstandiger om het hele differentieel te vervangen.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies.

Wat kunt u verwachten?

Differentieel
01

Diagnose

Onze vakkundige experts stellen een diagnose op om precies het probleem en de defecte onderdelen te achterhalen. Hier kijken we samen met u of een reparatie, revisie of vervanging van uw differentieel nodig is.

Differentieel
02

Reparatie / Revisie

Bij reparatie halen wij de differentieel (deels) uit elkaar en vervangen we de defecte onderdelen. Hierbij worden alle onderdelen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Uiteindelijk wordt het weer in elkaar gezet en kunt u genieten van een zo goed als nieuw differentieel.

Differentieel
03

Eind diagnose

Voordat u de differentieel weer op kunt halen zullen onze experts een eind diagnose opstellen. Hierbij wordt er weer gekeken of alles naar behoren werkt en dat u zorgeloos op weg kunt. Wanneer de differentieel weer perfect functioneert zullen we contact met u opnemen.

Reviews

Onze tevrede klanten

Ze hebben zich goed ingelezen in mijn toch wel unieke auto. Het bedrag was uiteindelijk minder dan geoffreerd. Mijn indruk: eerlijke en nette mensen. Nette werkplaats ook. Het strookt echter niet met hoe ik helaas de auto terug kreeg: stuur onder het vet en de deur ook, tevens was er gerookt in de auto. Heel vreemd daar de rest dus zo netjes en goed was? Waarschijnlijk iemand die in de auto heeft gereden oid. Ik zou mijn andere auto's er toch weer brengen met de vraag hier op te letten.

R. Burggraaff

Garage had geen bakcode doorgegeven en ze hebben een bak gestuurd die wel paste maar de cruise werkte niet. Uiteindelijk hebben ze weer een andere bak gemonteerd waarbij alles weer naar behoren werkte. De medewerkers proberen mee te denken en te helpen waar nodig om de problemen op te lossen. Professionele service.

A. Dogan

Dealer vroeg 4000. Hier waren we met 1300 klaar. Top bedrijf en jaar garantie. Super snelle service. Aardig en koffie staat ook klaar. Zeker aan te raden!!!!!!

R. Se
Back To Top
Whatsapp icon

Heeft u vragen over onze diensten?